Kotlet schabowy w smietanie

Tajemnicą idealnego schabowego, albo i kotleta wołowego, stanowi jego prawidłowa struktura. Oznacza to, że aby osiągnąć ciało nie tylko łatwe w stylu, a jeszcze odpowiednio kruche, czyste i wysmażone, trzeba nadać mu dobrą grubość, albo jeszcze może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania ciała nie jest znaczący w przeciętnym gospodarstwie domowym, w jakim potrzeba roztłuczenia mięsa na kotlety jest raz na parę dni, choć jest zatem konieczny zakup do punktów gastronomicznych, w jakich codziennie przygotowuje się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga przeznaczona jest do mielenia mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na wszystkiej naszej wielkości jest rozgnieciony na taką samą grubość, co stanowi nadzwyczaj istotne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w jakich podaje się dużo kotletów schabowych, albo w biurach garmażeryjnych, gdzie rzuca się gotowe kotlety schabowe w całej kwocie każdego dnia, kotleciarka jest obowiązkowym zakupem. To zawsze tak inwestycja, gdyż dzięki temu elektrycznemu wyposażeniu nie potrzeba angażowania do prania kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w dogodne miejsce urządzenia, i po kilku sekundach wyjąć go dokładnie roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często zleca się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces tworzenia potraw dzięki ich bliskiej i dobrej obróbce i rozdrobnieniu. Nie odda się ukryć, że podczas wykonywania kotletów sporo czasu zajmuje nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz tylko przygotowanie mięsa do smażenia. Gdy kotletów do stworzenia jest dużo, wówczas warto wziąć po urządzenie zaprojektowane specjalnie po to, aby ułatwić nam pracę, i przyspieszyć cały proces tworzenia potrawy dla własnej wygody.